EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Із грибних відходів створили паливо, що може замінити бензин

22 апреля 2018 - Администратор

Дослідники з Національного університету Сінгапуру знайшли революційний спосіб перетворення грибних відходів у біопаливо, пише Silicon Republic.

Зазвичай виробляють біопаливо з типових продовольчих культур. Однак цей підхід є дуже дорогим і конкурує з виробництвом продуктів харчування у використанні земельних, водних, енергетичних та інших екологічних ресурсів.

За очікуванням вчених, їх відкриття допоможе змінити цю тенденцію.

Дослідники виявили, що природна бактерія Thermoanaerobacterium thermosaccharolyticum (TG57), виділена з відходів, що утворюються після збору грибів, здатна безпосередньо перетворювати целюлозу (рослинний матеріал) в біобутанол.

Штам TG57 був вперше ідентифікований в 2015 році, і з тих пір команда вчених займалася вивченням його властивостей.

«У нашому дослідженні ми продемонстрували новий метод прямого перетворення целюлози в біобутанол з використанням нового штаму TG57. Це великий прорив в області метаболічної інженерії і важлива віха в стійкому й економічному виробництві відновлюваних видів біопалива та хімічних речовин», — розповів професор Хі Янжонг.

З різних видів біопалива саме біобутанол демонструє великі перспективи в якості замінника бензину завдяки його високій щільності енергії. Він може безпосередньо замінити бензин в автомобілях без необхідності вносити які-небудь зміни в двигун. При цьому він буде набагато дешевшим, так і доступнішим.

Досі комерційне виробництво біобутанолу утруднювалося відсутністю потужних мікробів, здатних перетворювати целюлозну біомасу в біопаливо.

За матеріалами: agroday.com.ua

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!