EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Боротьба за податки: у Зеленського розповіли, як викорінити зловживання з ФОП

28 августа 2019 - Администратор

У команді президента України Володимира Зеленського анонсували рішення щодо зловживань фізосіб-підприємців (ФЛП, укр. – ФОП) в контексті ухилення від оподаткування. Як розповів Данило Гетманцев, який очолить комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, великий бізнес не зможе ухилятися від сплати податків, використовуючи єдиний податок.

"Щодо середнього і великого бізнесу є два негативних моменти, які треба усунути. Перший момент – ухилення від оподаткування з використанням низькоподаткових юрисдикцій. Йдеться про те, що податкові резиденти України не повинні мати можливість ухилятися або платити тут податків менше, переводячи свій прибуток на низькоподаткові юрисдикції", – сказав Гетманцев в інтерв'ю "Економічній правді".

"Другий негативний момент – виключення використання псевдо-ФОП, коли великий магазин продає телефон і дає чек від ФОП. Хоча ми в здоровому глузді і тверезій пам'яті розуміємо, що за день він робить виручку більше, ніж ліміт, встановлений для ФОП на рік. В ресторанах і готелях можна зустріти подвійні чеки", - розповів фінансист "Слуги народу".

За його словами, цього можна запобігти шляхом введення електронного чека.

"Це система обліку розрахункових операцій без установки касових апаратів. Це моя можливість як ФОП безкоштовно скачати програму податкової і своїм смартфоном враховувати будь-які операції впродовж дня, видаючи електронний чек споживачеві. ФОП враховуватимуть свої операції через систему, яку ми вводимо. Ми, до речі, не говоримо про те, що вона буде вводитися абсолютно за всіма видами товарів. Спочатку вона буде вводитися по товарах, які найбільш схильні до ухилення. Якщо ФОП за рік продає товари на 5 млн гривень, нехай продає, але якщо за день, то це не зможе так працювати. Ми зробимо все, щоб великий бізнес не зміг ухилятися від сплати податків з використанням моделі єдиного податку", – пояснив Гетманцев.

ukr.segodnya.ua

 

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!