EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Сорго витіснить кукурудзу з українських полів

2 июля 2018 - Администратор

Сорго — це прекрасна альтернатива багатьом традиційним культурам.

У 2018 року площі під сорго в Україні займають всього 40 тис. га, але з огляду на те, що вирощування, переробка та експорт сорго стають все більш актуальними, через кілька років ця культура буде займати 1-1,3 млн га, а через 5 років замінить кукурудзу і, можливо, цукровий буряк.

Таке припущення зробив директор НВО «Укрсорго» Ярослав Бардін, пише agroportal.ua.

«Сьогодні в Україні зареєстровано 59 сортів і гібридів сорго, але культура не дуже поширена. Хоча сорго — це прекрасна альтернатива багатьом традиційним культурам. За енергетичною цінністю зерно і зелена маса сорго нічим не поступаються кукурудзі, а за кількістю протеїну навіть перевершують її. Також ця культура більш посухостійка і вимагає вдвічі менше води, ніж кукурудза, тому може рости в степовій і лісостеповій зонах, даючи високі врожаї», — розповідає Ярослав Бардін.

За його словами, з зернового сорго значно більший вихід крохмалю (70-74%), ніж з кукурудзи (67-72%), а цукровий сорго за технологією вирощування, якості продукту і користь перевершує цукровий буряк.

Нагадаємо, Біоенергетична Асоціація України звернулась до голови Держенергоефективності України Сергія Савчука з листом щодо стимулювання вирощування енергетичних культур в Україні.

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!