EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

У 2018 році аграрії отримають в Ощадбанку компенсацію додатково ще за двома держпрограмами

24 апреля 2018 - Администратор

Ощадбанк і Міністерство аграрної політики та продовольства України спрямовують зусилля на допомогу вітчизняним аграріям. Згідно з підписаним нещодавно меморандумом Ощадбанк забезпечуватиме фінансово-кредитну підтримку сільськогосподарських товаровиробників за двома урядовими програмами. Це дає можливість здешевити кредити для аграріїв, а аграріям додатково отримати компенсацію. Особливий акцент зроблено на розвиток фермерських господарств та підтримку галузі тваринництва.

Крім запровадженої в минулому році державної програми часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва, аграрії можуть скористатись у 2018 році ще такими державними програмами:

· Фермерським господарствам держава додатково надає компенсацію вартості придбаної вітчизняної сільськогосподарської техніки/обладнання в розмірі 15%. Це означає, що загалом фермерські підприємства отримають 40% компенсації.

· Фермери зможуть отримати 80% компенсації вартості закупленого насіння рослин вітчизняної селекції та 90% компенсації вартості послуг дорадчих служб (не більше 10 000 грн.).

· Фермери зможуть отримати часткову компенсацію відсоткової ставки за залученими в Ощадбанку кредитами терміном до одного року для покриття виробничих витрат (на суму до 500 тис. гривень) та терміном до трьох років для придбання основних засобів сільськогосподарського виробництва, здійснення витрат, пов’язаних із будівництвом і реконструкцією виробничих об’єктів сільськогосподарського призначення (на суму до 9 млн. гривень).

· В галузі тваринництва передбачено компенсацію відсотків за кредитами, обсяг яких не перевищує 100 млн. гривень, для покриття витрат, пов’язаних з провадженням діяльності в галузях: вівчарство, козівництво, бджільництво, звірівництво, кролівництво, шовківництво та аквакультура.

· Підприємства галузі тваринництва зможуть отримати компенсацію 25% фактично понесених витрат на будівництво та реконструкцію ферм, доїльних залів та комплексів для утримання великої рогатої худоби, свиней, птиці за кредитами на будівництво та реконструкцію тваринницьких ферм до 5 років на суму до 500 млн. гривень.

agronews

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!