EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Українські свині тепер реєструватимуться в онлайні

16 июля 2018 - Администратор

Асоціація свинарів України спільно з Агентством з ідентифікації та реєстрації тварин (АІРТ) ініціюють створення онлайн-реєстру тварин, що вирощуються у сільськогосподарських підприємствах.

Для цього власникам господарств буде надано доступ до їх особистого електронного кабінету, де вони самостійно реєструватимуть своє поголів’я, передає Держспоживслужба.

Зазначається, що цей реєстр буде створено на базі вже існуючого Єдиного державного реєстру тварин.

Як зазначив Ігор Клименюк, директор АІРТ, метою створення такого реєстру є необхідність контролювати переміщення тварин як територією України, так і під час імпорту чи експорту, а також контроль за епізоотичною ситуацією в Україні. Крім того, він вважає, що це допоможе значно оптимізувати час та зменшить документальне навантаження.

Проте, для успішної реалізації проекту, наголошує Клименюк, необхідно, щоб усі зацікавлені сторони відповідально поставилися до такої співпраці.

З приводу необхідності контролювати епізоотичну ситуацію в Україні зазначив на своїй сторінці у Facebook і Сергій Тригубенко, народний депутат України. За його словами, на сьогоднішній день в Україні немає жодного регіону, який би оминула АЧС.

Тригубенко пише, що це захворювання завадило нашій державі заробити на експорті свинини близько $12 млн та завдало прямих збитків на більше, ніж 1 млрд грн.

Крім того, через АЧС від початку року Україна збільшила імпорт свинини з Бразилії та Нідерландів, а його загальний показник у дев’ять разів перевищує показник минулого року.

Джерело: agroday.com.ua

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!