EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

В Україні цьогоріч додатково зрошуватимуть 16 тисяч гектарів сільгоспземель

12 февраля 2018 - Администратор

Завдяки реконструкції державних зрошувальних систем у трьох українських областях, вже в поточному сезоні вдасться включити в поливний режим ще 16 тис га сільськогосподарських земель.

Про це під час звіту за результатами діяльності Державного агентства водних ресурсів України у 2017 році заявила голова відомства Ірина Овчаренко.

«Питання розвитку зрошення важливе для нашої держави. Ми аграрна країна, і маємо створювати якомога оптимальніші умови для розвитку аграрного сектору економіки. У минулому році ми проводили реконструкцію державних зрошувальних систем в Херсонській, Одеській, Вінницькій областях. Це дає можливість вже в цьому поливному сезоні включити додатково в поливний режим 16 тисяч гектарів земель сільськогосподарського призначення», - заявила очільниця відомства.

За її словами, вказані області окрім додаткових надходжень у вигляді податків, робочих місць, отримали «мотивацію для інвестування» в розвиток аграрного бізнесу та в розвиток державно-приватного партнерства.

Як повідомила Овчаренко, торік розпочалась спільна робота з Держенергоефективності щодо енергоаудиту водогосподарського меліоративного комплексу.

«Ми маємо намір запровадити енергосервісні договори, в результаті чого держава може отримати економію бюджетних коштів на використання електроенергії, а галузь оновлення насосно-силового обладнання без залучення бюджетних коштів», - наголосила голова Держводагентства.

За матеріалами: Укрінформ

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!