EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

В Україні відкрили найсучасніший у Європі завод з виробництва пластівців

18 мая 2018 - Администратор

Компанія Agricom Group офіційно відкрила завод з виробництва пластівців під ТМ «Добродія» у смт Михайло-Коцюбинське Чернігівської області.

Вартість заводу склала $10,5 млн. Його побудували на місці закинутого комбікормового заводу менше, ніж за рік.

Як стверджують у Agricom Group, нове підприємство є найсучаснішим заводом з виробництва пластівців не лише в Україні, а й у Європі. Його обладнали останніми розробками швейцарської компанії Buhler.

Інноваційне обладнання може здійснювати м'яке подвійне пропарювання зерна. Це дозволяє зменшити термічне оброблення сировини, завдяки чому в ній зберігаються вітаміни і мікроелементи та покращуються смакові показники продукту.

За словами виконавчого директора Agricom Group Петра Мельника, завод має всі етапи виробництва пластівців: очищення, лущення і шліфування зерна, його гідротермічне оброблення, нарізання, плющення та фасування у різні види упаковки.
Крім цього, підприємство повністю автоматизоване і може обслуговуватись лише трьома людьми: лаборантом, диспетчером і помічником-різноробочим.

У лютому цього року воно пройшло міжнародну сертифікацію FSSC 22000, що гарантує безпечність усіх етапів виробництва продукції і її зберігання, додав Петро Мельник.

Унікальним завод робить й те, що він повністю перейшов на альтернативні джерела енергії. На заводі обладнали біокотельню, яка працює на лушпинні вівса і зерні третьої категорії. Пар, отриманий у результаті спалювання відходів, використовують під час виробництва та обігріву приміщень.

Сьогодні підприємство переробляє чотири види зерна: овес, ячмінь, пшеницю та жито. Як зауважила керівник напряму переробки та розробник нових продуктів ТМ «Добродія» Ірина Брославцева, проектна потужність заводу складає 1 млн кг пластівців у рік. На такі показники Agricom Group планує вийти вже до кінця цього року.

agrotimes.net

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!