EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Вчені створили пластир, який сигналізує про якість м'яса

13 апреля 2018 - Администратор

Вчені з канадського Університету Макмастера представили пластир Sentinel Wrap з прикріпленими біосенсорами, які можуть за специфічними ділянками ДНК сальмонели і кишкової палички визначити, чи заражене м'ясо. Вчені опублікували свою роботу в журналі ACS Nano.

Пластир працює завдяки дезоксірібозіму - спеціальної молекулі ДНК, яка розщеплює молекулу-посередника в синтезі РНК. Молекули дезоксірібозіма разом зі світловим білком приєднані до пластиру, коли небезпеки немає, світіння блокується білком- «гасителем». Пластир може працювати протягом двох тижнів - саме такий термін придатності, як правило, вказують на упаковках з охолодженим м'ясом.

В майбутньому пластир може замінити собою наклейки «придатний до». Крім цього, з його допомогою можна буде передавати інформацію про продукти в смартфон покупця. Біоматеріал може реагувати не тільки на кишкову паличку - його можна налаштувати на будь-яку небезпечну для людини бактерію.

agronews.ua

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!