EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Вирощувати технічну коноплю в Україні вигідно вже сьогодні

28 августа 2019 - Администратор

Технічні коноплі як не можна краще підходять для виготовлення продуктів харчування, кормів для худоби, текстильних виробів, косметичних і медичних препаратів, будівельних матеріалів і багато чого іншого. Так що, бізнес-ідеї, пов’язані з вирощуванням в Україні технічних конопель та їх переробкою, надзвичайно актуальні і розумні, пише Pro-Consulting.

За розрахунками фахівців консалтингової компанії Pro-Consulting, що розробляють бізнес-плани організації підприємств в різних галузях промисловості, рентабельність виробництва технічних конопель сьогодні досягає 50%. Все тому, що вітчизняні фермери ще не оговталися від удару по конопляному бізнесу, який завдала огульна антинаркотична кампанія, і в даний час цією культурою засіяно в Україні всього близько 4 тис. гектарів земель. Те, наскільки це не відповідає потенційним можливостям країни в цій сфері, видно при порівнянні з аналогічним показником України до здобуття незалежності. Тоді, Українська РСР мала посіви конопель загальною площею 120 тис. га і 35 заводів по її переробці. Сьогодні все це втрачено, але цілком може бути відроджено на новому якісному рівні.

На думку аналітиків Pro-Consulting, використавши хороший бізнес-план організації вирощування конопель, український фермер тільки на насінні може заробляти 500-700 доларів на гектарі, додавши до цього переробку соломи (трести), він буде отримувати ще 2000 доларів з га.

Якщо ж на законодавчому рівні буде знята заборона на вирощування наркотичної коноплі в медичних і рекреаційних цілях, то рентабельність конопляного бізнесу просто зашкалить. Адже на суцвіттях і листі конопель можна отримувати до 100 тис. доларів з гектара.

Таким чином, конопляний бізнес варто освоювати вже сьогодні, не чекаючи, коли на ринку з’являться численні конкуренти, і ціни на вирощену сировину впадуть.

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!