EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

За тваринницький комплекс можна отримати 150 млн грн

13 апреля 2018 - Администратор

Близько 150 мільйонів гривень компенсації зможе отримати аграрій, який побудував цього року новий комплекс для тварин. Про це повідомив виконуючий обов'язки міністра агропромисловості Максим Мартинюк.

За його словами, в цілому на будівництво і реконструкцію комплексів для тварин в цьому році направлено 2,5 млрд грн.

"Передбачається дві форми компенсації: або 30% від вартості об'єкта, якщо будівництво здійснюється за власні кошти підприємства, або 25%, якщо будівництво здійснюється за рахунок залучених кредитних ресурсів. І ці 25% дають нам можливість забезпечити вартість кредитних ресурсів за ефективною ставкою в районі 3% річних, що десь на рівні європейських норм", - сказав М.Мартинюк.

Він також зазначив, що в постанові про розподіл цієї держпідтримки можуть бути встановлені обмеження. Кожне підприємство, що побудувало новий об'єкт для утримання тварин, отримає компенсацію в розмірі 150 млн грн.

"Насправді в постанові про порядок використання коштів обмеження є, обмеження ці в 500 млн грн - вартість одного проекту. Відповідно, 30% від 500 млн грн - це приблизно сто п'ятдесят, там, плюс мінус мільйонів гривень компенсації, яку підприємство може отримати за один реалізований проект", - повідомив в.о. міністра.

Нагадаємо, в 2018 році механізм розподілу дотацій був змінений. Держава відмовилася дотувати аграріїв за принципом "хто більше платить податків, то більше отримує держпідтримки", оскільки в сфері тваринництва виявилося тільки два найбільших платника податків: компанії "Миронівський хлібопродукт" Косюка і "Укрлендфармінг" Бахматюка.

Замість квазіакумуляціі ПДВ державну підтримку переорієнтували на розвиток тваринницьких комплексів. Зокрема, запропоновано часткову компенсацію погашення тіла кредиту 25% і 30% введених в експлуатацію тваринницьких комплексів.

За матеріалами: УНН

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!