EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

​Омелян розповів, коли в Україні розпочнеться будівництво платних доріг

28 декабря 2018 - Администратор

Міністр інфраструктури України розраховує, що в наступному році почнеться будівництво платних доріг.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян очікує, що в наступному році буде розпочато будівництво платних доріг в Україні. Про це він сказав під час прес-конференції, інформує UkrMedia.

"Останнє слово буде за "Укравтодором". Я повністю довіряю Славомиру Новаку. Він побудував не одну платну дорогу в Польші. Я сподіваюся, що в наступному році ми зможемо це почати. Ми до цього готові, всі документи у нас в принципі готові", - сказав міністр.

Омелян зазначив, що одним із стримуючих факторів для будівництва платних доріг є їх висока вартість.

"Коли ми оцінюємо попередні заявки від міжнародних консорціумів, які готові будувати ці концесійні дороги в Україні, в середньому вартість будівництва в 2-2,5 рази вище від тієї вартості, яка є в Україні на сьогодні. Тобто, ми потенційно маємо ризик компенсації концесійних платежів у разі недостатності трафіку. Тому поки що ми балансу для себе не знайшли", - зазначив він.

Також Омелян розповів, що досі триває дискусія щодо достатності трафіку на можливих платних дорогах.

"Ми провели оцінку зі Світовим банком потенційних ділянок концесійних доріг: "Львів - Краковець" і "Київ - Біла Церква". На думку Світового банку, трафіку буде недостатньо. Саме трафік є базою для того, щоб цей проект був економічно рентабельним. На мою думку, трафік є більш, ніж достатнім. І така ж думка окремих китайських компаній, які проводили аналіз не тільки цих двох доріг, але і на Півдні України, зокрема, "Миколаїв - Херсон - Одеса", - додав чиновник.

ukr.media

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!