EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Іранці зацікавлені у веденні агробізнесу в Україні

5 октября 2017 - Администратор

Іранський бізнес зацікавлений у створенні сільськогосподарських підприємств в Україні. Про це йшлося у ході зустрічі керівництва ТПП України та делегації Ісламської Республіки Іран на чолі з головою Комісії сільського господарства, води та навколишнього середовища ТПП провінції Ісфаган.

Про це повідомляє прес-служба ТПП України.

Члени делегації зацікавлені у веденні екстериторіального сільського господарства, тобто в оренді сільськогосподарських угідь для вирощування пшениці, кукурудзи, сої, рапсу та інших продуктів. Крім того, іранська сторона не проти купувати готову продукцію. Початкові цифри оренди – 5 тис. га. Амбіційний проект покликаний забезпечити ринок країн Перської затоки, де є висока потреба в продуктах сільського господарства.

Повідомляється, що сторони обговорили можливість викуповувати готові с/г компанії та створювати спільні підприємства з українськими партнерами.

«Торгово-промислова палата – найкращий орган для подальшого просування такого проекту. Вірю, що вже найближчим часом матимемо позитивні конкретні результати і ця робота принесе успіх обом сторонам», - сказав президент ТПП України Геннадій Чижиков.

Довідка. В Україні нині зареєстровано 40 компаній з іранским капіталом. В структурі загального експорту з України до Ісламської Республіки Іран частка сільськогосподарської та харчової продукції складає понад 60%. Наразі Іран є активним імпортером українських зернових, які у структурі експорту значно переважають іншу продукцію.

ІЦ УАК

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!