EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

«Від захвату аж загуділо» - українські бджоли рятуватимуть канадських

12 февраля 2018 - Администратор

Бджолярі з обох країн обговорили можливість експорту вітчизняних медоносних до Канади – щоб врятувати популяцію.

За інформацією Держпродспоживслужби, представники асоціацій бджолярства з України та Канади обговорили питання експорту українських бджіл до Канади. Зустріч відбулася за участі Всеукраїнського братства бджолярів України та президента однієї з найбільших асоціацій штату Ніагара Джорджа Скотта.

За словами Скотта, він дослідив як працюють українські бджолярі, яким чином вирощують та розводять медоносних. А також приділив увагу системі державного контролю у цій галузі. Відтак в Канаді він пропонуватиме компетентному органу прискорити розгляд питання щодо надання дозволу Україні на експорт бджіл.

"Від захвату аж загуділо. Джордж Скотт та Тетяна Васильківська повідомили про спільні зусилля допомогти популяції бджіл у Канаді своїми знаннями та карпатськими бджолами", - написав у своєму Твіттері посол Канади в Україні Роман Ващук.

До слова, питання експорту українських бджіл до Канади порушується ще з 2015 року. В Україні працює 400 тисяч бджолярів, які сумарно збирають біля 70 тисяч тонн меду щороку. Майже 80 % солодкого продукту продається за кордон. Більше того, за перші 10 днів 2018-го Україна вичерпала свою квоту на безмитний експорт меду в ЄС.

За матеріалами www.epravda.com.ua

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!