EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Єврокомісія перевірить якість української яловичини – Лапа

4 июля 2017 - Администратор

Пройти перевірку готові до п'яти підприємств, у тому числі «Козятинський м'ясокомбінат» у Вінницькій області

Європейська Комісія має намір проінспектувати українських виробників яловичини в 2018 році з метою надання їм права на постачання продукції у Європейський Союз.

Фахівці Європейської Комісії в 2018 році можуть провести інспекцію українських виробників яловичини. Про це повідомив журналістам голова Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа в Києві у вівторок.

"Ми очікуємо, що в 2018 році європейці надішлють місію по яловичині. Формально відповіді на наше звернення ще немає, але ми розраховуємо, що це відбудеться", — заявив він.

За словами чиновника, пройти перевірку готові до п'яти підприємств, у тому числі "Козятинський м'ясокомбінат" (Вінницька обл.).

"Зацікавленість з боку українських виробників є. Наша справа — допомогти їм в отриманні дозволу з боку європейців", — додав В. Лапа.

Ст. Лапа нагадав, що з 20 вересня 2017 року великі тваринницькі компанії в Україні повинні впровадити на виробництві систему HACCP (HACCP: Hazard Analysis and Critical Control Points — аналіз небезпечних чинників і критичні контрольні точки), через рік ця система повинна працювати на інших великих підприємствах з виробництва харчових продуктів, а в 2019 році процедури HACCP повинні впровадити всі оператори ринку харчових потужностей.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!