EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Європейські імпортери цікавляться українськими ягодами

31 мая 2017 - Администратор

Фахівці прогнозують цього сезону досить активний експортaий попит на українську ягоду.

Так, інтерес до неї проявляють роздрібні мережі Великобританії, заявив керівник напрямку по закупкам International Procurement & Logistics Ltd Бас Трампер під час міжнародної конференції «Ягоди України-2017: заморозка і свіжий ринок».

Однак для успішної співпраці з британськими ритейлерами садівникам України необхідно сертифікувати виробництво відповідно до міжнародних стандартів, а також гарантувати стабільні поставки необхідних обсягів, що можливо тільки за умови кооперації.

За словами керівника «АПК-Информ: овощи и фрукты» Олександра Хорєва, не зважаючи на скорочення виробництва, в 2016 році Україні вдалося встановити рекорд з експорту суниці садової, проте головним покупцем в цьому випадку виступала Білорусь.

«Європейські ж компанії, як правило, виявляли інтерес до закупівлі малини, причому в основному замороженої. З огляду на перспективи скорочення виробництва цієї ягоди в Польщі через несприятливі погодні умови, ми очікуємо, що ці тенденції збережуться і в поточному сезоні», – підкресли він.

АПК-Информ:

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!