EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Європейська Комісія заявила про початок масштабної кампанії по боротьбі з контрабандним алкоголем з України

13 апреля 2018 - Администратор

Український ринок нелегальної алкогольної продукції визнаний найбільшим в Європі - він досягає 60% і виводить з бюджетів близько 360 млн євро. Тому в ЄС побоюються, що вітчизняний контрафактний алкоголь наповнить і європейські країни. Про це пише propozitsiya.com з посиланням на УНН.

На думку Європейської Комісії, нелегальний ринок алкоголю є "лихом для економіки", яке перешкоджає інвестиціям і зайнятості в секторах, пов'язаних з виробництвом алкоголю.
Партнером в реалізації проекту по боротьбі з "тіньовим" сектором запрошена профільна українська асоціація "Укргорілка" і низка інших вітчизняних компаній. Вони повинні допомогти з формуванням 'Counterfeit and Piracy watch-list' - контрольного списку "підроблених і контрафактних товарів" з України.
Даний проект приділить особливу увагу на виявлення онлайн-майданчиків, які дозволяють здійснювати виробничі операції і збутову діяльність контрабандних товарів в країнах, що не входять в Європейський союз.
ЄК планує офіційно опублікувати список виробників і продавців контрафакту вже в цьому році і регулярно його оновлювати. В першу чергу, це робиться для того, щоб відстежити роботу контролюючих органів, ефективність їх роботи і зменшити рівень корупції на місцях.
Увагу європейців також привернуло розслідування української Антикорупційної правозахисної організації, яка повідомити, що половина державних спиртзаводів виробляє нелегальний спирт, а нелегальна горілка виробляється на повноцінних лікеро-горілчаних заводах - 10 з 30 заводів займаються виробництвом контрафакту.
Легальні гравці в Україні, тим часом, вже давно говорять про дуже складні умови роботи. За словами Глави ради директорів Beverage Trading Company Ольги Івушкіних, законний виробник спиртного з однієї пляшки сьогодні заробляє в сто разів менше, ніж нелегал.
"Сьогодні з однієї пляшки горілки" білий "виробник за вирахуванням всіх податків, зборів, витрат на спирт, логістику, рекламу, оплату праці персоналу заробляє близько 15-25 копійок. Представник "тіньового бізнесу" - 15-25 грн", - сказала вона

©Пропозиція

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!