EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Європу ще мінімум 10 років буде цікавити виключно сировина, - експерт

21 июля 2017 - Администратор

Органіка для України може стати одним із локомотивів. Але Європу, як мінімум ще протягом 10 років, буде цікавити виключно сировина, тому що в них є виробничі потужності, вони хочуть залишати додаткову вартість в себе. Таку думку висловив співвласник компанії "Органік Оригінал" (ТМ "Екород") Андрій Олефіренко, пише propozitsiya.com з посиланням на biz.censor.net.ua.

За його словами, 95% виробленої в Україні органічної, сертифікованої сировини спокійно вивозиться в Європу. Таких виробників в Україні декілька сотень.
"Європейці лякаються українців. Це зрозуміло для нас. Вони залюбки беруть нашу органічну сировину, в себе її перероблюють, фасують і залишають додаткову вартість. Дуже часто я бачив, що на полицях наших елітних магазинів органічна продукція приїжджає звідти, але це наша органічна продукція. Готову нашу продукцію вони не поспішають брати", - зазначає А. Олефіренко.
Тому, констатує він, компанія працює на внутрішній ринок. Наразі, за підрахунками А. Олефіренка, органічної продукції на полицях наших магазинів – не більше 0,5% від звичайної продукції. В інших країнах Європи - 10%-15%, а в деяких може до 20% доходити.
"Там люди, які споживають сертифіковану органіку, розуміють за що віддають гроші", - зазначає співвласник компанії "Органік Оригінал".

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!