EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

2018 рік розпочався із підвищення цін на ринку живця

16 января 2018 - Администратор

Якщо минулого року ціни пішли у розріз із звичними сезонними трендами з кінця січня, то новий рік здивував одновідсотковим приростом цін на живець свиней забійних кондицій, порівняно з останнім тижнем 2017 року.

Про це повідомляє Аналітичний відділ Асоціації «Свинарі України» за результатами щотижневого моніторингу цін на живець свиней, передає сайт "Агробізнес Сьогодні".

Так, у першій половині січня середня цінова позначка перевищує 46 грн/кг, а діапазон цін встановився в межах 45-47,5 грн/кг. Проте, за підсумками торгів напередодні третього тижня року деякі оператори, зокрема у західних регіонах, понизили планову ціну в межах 2%, наблизивши її до середньоринкової позначки.

"Причиною позитивних коливань цін у першій половині січня була обмеженість пропозиції свиней забійних кондицій через активніший їх збут напередодні зимових свят. У зв’язку з цим деякі виробники свинини утримувалися від реалізації, а окремі переробники були змушені закупити менших по вазі тварин (90-95 кг). Водночас, м’ясопереробники зменшили обсяги закупівлі через суттєве послаблення торгівельної активності у постсвятковий період: частина з них так реагує на скорочення попиту, частина очікує послаблення цін та працює за рахунок запасів", - зауважують аналітики.

Щодо подальшої зміни ситуації на ринку живця, більшість представників м’ясопереробки очікує на послаблення цін закупівлі у відповідності до «класичного» зимового тренду низької споживчої активності на ринку м’яса та м’ясопродуктів.

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!