EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

5-7-9%: для аграріїв спростили процедуру отримання кредитів

24 октября 2021 - Администратор

Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 24 січня 2020 р. № 28 та від 24 січня 2020 р. № 29», розроблену Мінфіном.
Про це повідомляє пресслужба відомства.

«Уряд сьогодні (21 жовтня – ред.) прийняв постанову, спрямовану на залучення більшої кількості учасників до державних програм "Доступні кредити 5-7-9%" та "Доступна іпотека 7%". Постановою також запроваджено державну програму фінансового лізингу для суб’єктів мікро, малого та середнього підприємництва (ММСП). Одними із головних пріоритетів Мінфіну залишається розвиток ринку послуг кредитування підприємців та створення фінансових механізмів для запуску іпотечних інструментів. Ми завжди готові до викликів та удосконалення таких програм», – зазначив заступник Міністра фінансів України з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук.
Відповідно до прийнятих змін, до державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» долучено фізичних осіб – підприємців з річним доходом до 50 млн грн, які зможуть отримати пільгові кредити за ставкою 12% річних до 1 млн грн без застави (кредит може бути забезпечено поручительством).
Також удосконалено процедуру поєднання програми «Доступні кредити 5-7-9%» з регіональними програмами підтримки та розвитку малого бізнесу через співпрацю Фонду розвитку підприємництва з місцевими держадміністраціями та органами місцевого самоврядування. Це дозволить збільшити обсяг допомоги підприємствам малого та середнього бізнесу за рахунок об’єднання коштів державного та місцевих бюджетів у рамках реалізації програми.
Водночас постановою внесено зміни до Порядку здешевлення вартості іпотечних кредитів, якими передбачено спрощення вимог до предмета іпотеки, що придбається позичальником:
• скасовано вікові обмеження до нерухомого майна (крім об’єктів нерухомості в обласних центрах із чисельністю населення більше 1 млн, що мають бути прийняті в експлуатацію або реконструйовані не раніше ніж протягом десяти років);
• збільшено ліміт можливого перевищення площі предмета іпотеки з 20% на 40% від нормативної площі, яка оплачується позичальником самостійно.

Прийнятою постановою також затверджено Порядок надання фінансової державної підтримки суб’єктам малого та середнього підприємництва за договорами фінансового лізингу, яким визначено механізм надання фінансової державної підтримки ММСП шляхом часткової компенсації фактичних витрат на сплату базової винагороди за договорами фінансового лізингу до рівня 5 або 7, або 9 відсотків річних.

agro-business.com

 

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!