EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Аграрії буферної зони АТО отримають систему зрошення від ФАО

2 июля 2017 - Администратор

П'ятдесят дрібних фермерських господарств, розташованих уздовж буферної зони Донецької та Луганської областей України, отримують системи крапельного зрошення від Продовольчої та сільськогосподарської організації Об'єднаних Націй (ФАО). Цей пілотний проект проводиться в рамках програми ФАО з реагування у надзвичайних ситуаціях, загальний бюджет якої становить $2,3 млн, ідеться в прес-релізі організації.

Поставки відбуватимуться у с. Кодема та Кримське Донецької та Луганської областей відповідно. Села розташовані в межах 8 кілометрів від лінії розмежування.

Кожне фермерське господарство отримає повністю укомплектовану систему крапельного зрошення для ведення садівництва, що складається з ємкості для води, розподільних ліній, системи збору дощової води та УФ-стійких запчастин.

«Використання сучасних систем зрошування є пріоритетним питанням у сільськогосподарській політиці України, тож ФАО повністю підтримує цю національну стратегію. Наш проект сприяє впровадженню ефективних іригаційних технологій для дрібного землеробства в східній частині України», — зазначив координатор програми з реагування у надзвичайних ситуаціях в Україні Фаррух Тоіров.
Фахівці ФАО визначили необхідний розмір та інші специфікації щодо труб, розпилювачів та інших елементів для забезпечення оптимальних результатів кожного фермерського господарства, розташованого у сільській місцевості.

Кожна система крапельного зрошення виготовляється індивідуально, але є універсальною для вирощування різних культур. Кількість води, що подається до кореневої системи рослини, контролюється з високою точністю, досягаючи максимального ефекту та зменшуючи відходи.

«Вказане обладнання не потребує витрат на монтажні роботи, заощаджує енергоресурси, та зменшує необхідність у добривах та гербіцидах. Я впевнений, що ці інвестиції допоможуть нашим отримувачам вирощувати високорентабельні культури», — додав Фаррух Тоіров.

 

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!