EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Агрохолдинг «АТК» будує завод із виробництва соєвого не ГМО шроту

2 августа 2017 - Администратор

Європейські ринки все більше цікавлять продукти з маркуванням «без ГМО». Україна може поборотися за місце на цих ринках, шанси дуже хороші - потрібно тільки відповідати заданим стандартам ЄС. Зокрема, йдеться про реальний попит - на соєвий шрот без ГМО. Про це в інтерв'ю рropozitsiya.com розповіла представник Асоціації «Дунайська соя» в Україні Інна Ільєнко.

За її словами, ніша ГМО соєвого шроту в ЄС не зайнята, і тут для українського виробника формується цікава премія ціни. В середньому за минулий рік премія за не ГМО соєвий шрот низкопротеїновий була на 50-70 євро/т вище, якщо порівнювати з ГМО соєвим шротом.
В Україні немає жодної компанії, яка б пройшла сертифікацію і маркірувала свій соєвий не ГМО шрот.
«Сподіваюся, в найближчому майбутньому таким піонером стане компанія« АТК », яка будує переробний завод на Хмельниччині. Вони мають свої сертифіковані не ГМО поля і будуть закуповувати не ГМО сою», - повідомила І. Іллєнко.
Експерт нагадала, що Україна має значний потенціал нарощування внутрішньої переробки соєвих бобів. По факту - переробні потужності завантажені приблизно на 50%. Причина - висока конкуренція між експортерами соєвих бобів і локальними переробниками. Експортна ціна, часом, більш цікава, ніж пропонують українські переробниками.

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!