EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Ахметов планує захопити третину українського ринку мінеральних добрив

14 августа 2018 - Администратор

Донецький олігарх Рінат Ахметов вирішив зайнятися виробництвом мінеральних добрив, дефіцит яких відчувають на собі в останні роки українські аграрії.

Генеральний директор ТОВ "Українські мінеральні добрива" Олексій Афанасьєв повідомив виданню Liga.net, що компанія планує перепрофілювати в комплекс з переробки і зберігання мінеральних добрив один із цехів Криворізького центрального рудоремонтного заводу.

За словами Афанасьєва, на новому підприємстві будуть обладнані два цехи з приймання, зберігання, пакування та відвантаження сульфату амонію і цех з його гранулювання.

Комплекс розрахований на виробництво 100 тисяч тонн гранульованого сульфату амонію на рік. Вартість проекту - 211 млн грн.

Сульфат амонію - побічний продукт коксохімічного виробництва, яким займається металургійний холдинг Ахметова "Метінвест". Як повідомляється, він десятки років вивозився на експорт для грануляції в інші країни.

У той же час українські аграрії імпортують близько 90% сульфату амонію, пише агентство Інфоіндустрія. Після того, як Кабмін заборонив в грудні минулого року

З 2013 року використання сульфату амонію в середньому росло на 44% і досягло приблизно 360 000 тон у 2017 році. Крім Сумихімпрому, цим виробництвом займаються Grossdorf і компанія Укртехнофос.

Поява нового гравця посилить конкуренцію. Виходячи з її виробничих планів, компанія Ахметова планує зайняти майже третину ринку.

agronews.ua

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!