EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Арабський бізнес зацікавлений інвестувати в сільське господарство України

27 января 2017 - Администратор

Арабські компанії хотіли б вкладати гроші в сільське господарство, переробну промисловість, а також у великі інвестиційні об'єкти.

На цьому наголосив президент Українсько-арабської ділової ради Шейх Емад Абу Алруб на першому засіданні ради за участю українських та арабських ділових кіл, повідомляє прес-служба Академії будівництва України, яка брала участь в засіданні.

Нещодавно створена Українсько-арабська ділова рада ініціює створення в Україні банку, засновниками якого повністю стали б великі арабські бізнесмени.

«У нас є ідея: створити в Україні банк зі 100% -ним арабським капіталом. Це значно полегшило б вихід на український ринок багатьох арабських компаній», – зазначив він.

При цьому Шейх Емад Абу Алруб уточнив, що в ході переговорів представники Національного банку України та Кабінету міністрів вже попередньо підтримали цю ідею.

Головна стратегічна мета Українсько-арабської ділової радм – сприяння залученню в Україну не менше $100 млрд інвестицій.

Разом із тим він зазначив, що для залучення інвестицій України мають бути ухвалені закони, які захищають іноземні інвестиції, викорінена корупція в судовій системі, а також спрощена процедури видачі віз для представників ділових кіл.

Віце-президент Академії будівництва України Віктор Лещинський підтвердив, що зараз арабські компанії дійсно активно шукають можливості для інвестування в різні сфери української економіки.

«Академія будівництва України повинна виступати основним експертним органом з оцінки об'єктів будівництва на залучення інвестицій від арабських країн», – сказав він.

За словами Віктора Лещинського, вже відбулися перші переговори щодо будівництва зернових терміналів, зерносховищ, борошномельних комбінатів.

Інтерфакс-Україна

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!