EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

АВМ об’єднує фермерів України в молочний кооператив

6 октября 2016 - Администратор

Асоціація виробників молока (АВМ) створює кооператив, на базі якого буде працювати переробне підприємство. Проект АВМ «Гуртові закупівлі молока» дасть змогу малим та середнім виробникам реалізовувати молоко за кращою ціною. Переробники в свою чергу отримають гарантовану кількість сировини для переробки.

Про це повідомляє прес-служба АВМ.

Проект «Гуртові закупівлі молока» включатиме три етапи. Перший розпочався в вересні 2016 року і триватиме до листопада. На цьому етапі молочні господарства – члени АВМ об’єднаються в пули, що розташовані у регіоні того чи іншого переробника. Це дозволить виробникам продавати молоко по єдиній ціні.

Другий етап включає побудову на базі Уманського молочного заводу накопичувального центру, де зберігатимуться великі партії молока для подальшого продажу на великі підприємства.

Переробники зможуть оптимізувати переговори, домовившись тільки з однією організацією, а також гарантовано отримувати необхідну кількість молока.

На третьому етапі буде створене об’єднання фермерів ‒ кооператив і переробне підприємство на кшталт таких світових гравців, як Mlekovita, Campina, Arla, Fonterra. Створення кооперативу – стратегічна мета Асоціації виробників молока.

«Ми хочемо вибудувати таку систему ціноутворення, що загальна ціна буде відрізняється лише сортами: екстра-сорт, вищий і перший», ‒ зазначає керівник проекту «Гуртові закупівлі молока» АВМ Олена Жупинас.

На сьогодні існує п’ять пулів виробників. Завдяки участі в проекті вони реалізують молоко дорожче на 30-40 копійок на літрі, ніж раніше.

Гуртовий продаж молока дасть змогу малим і середнім фермам отримувати за свою сировину таку ж ціну, що й великі господарства, вважає віце-президент АВМ Анна Лавренюк.

Довідка

Асоціація виробників молока об’єднує понад 100 господарств із усіх регіонів України з загальною кількістю поголів’я ВРХ 135 тис. голів (35% від загальної кількості поголів’я ВРХ в Україні).

AgroTimes

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!