EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Білорусь і Україна хочуть створити залізничний хаб ЄС

9 июля 2018 - Администратор

Білоруська залізниця пропонує організувати новий логістичний маршрут до Європейського союзу через прикордонний перехід «Ізов-Грубешів».

Про це йшла мова на зустрічі операційного директора ВАТ «Укрзалізниця» В'ячеслава Єрьоміна та першого заступника начальника Білоруської залізниці Ігоря Шилова, йдеться в повідомленні «Укрзалізниці», пише agrarii-razom.com.ua.

«Білоруська залізнична адміністрація запропонувала керівництву ПАТ« Укрзалізниця» розглянути перспективи співпраці з польською залізничною компанією PKP LHS по організації нового логістичного маршруту в напрямку Європейського Союзу через прикордонний перехід« Ізов-Грубешів», - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, в разі отримання принципової згоди білоруські колеги готові організувати тристоронню нараду з тарифних умов і технологій перевезень за цим логістичним маршрутом.

Зокрема, під час зустрічі білоруська сторона поінформувала про пролонгацію на друге півріччя 2018 року тарифів на транзитні перевезення поїздом комбінованого транспорту «Вікінг». Завдяки гнучкій тарифній політиці по відношенню до українських експортно-імпортних вантажів, наступним транзитом з України по території Білорусі потягом «Вікінг», за підсумками 5 місяців 2018 року, було перевезено 40 тис. тонн зерна.

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!