EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Ціни на гриби можуть знизитись через спеку

1 августа 2017 - Администратор

Виробники грибів очікують падіння ціни на свою продукцію через аномальну спеку в Україні. Втім, якщо пропозиція грибів буде незначною, вартість може втриматись на поточному рівні.

Так, в Укргідрометцентрі прогнозують, що перші дні серпня будуть спекотними, практично по всій території країни температура перевищуватиме 30 градусів. Ймовірно, на півдні стовпчики термометрів піднімуться до +40 градусів.

«Ціна от-от піде вниз. З такою-то спекою 32-33 гривні довго не протримається», ― зазначив продавець грибів на ринку «Троєщина» в Києві.

«Так, знизиться однозначно. Зв'язок такий: на ринках гриб починає псуватися, попит, відповідно, падає, і ціна опускається. Поганий гриб тягне за собою першокласний», ― прокоментував виробник з Хмельницької області.

Втім, залежність вартості грибів від спеки зовсім не однозначна, оскільки на неї впливають й інші фактори. Зокрема ― кількість грибів на ринку.

«Якщо буде в достатку гриба ― думаю, ціна у нас впаде. Ймовірно, не на цьому, а на наступному тижні», ― спрогнозував виробник з Одещини.

У Дніпропетровській області, за словами тамтешніх грибівників, падіння ціни чекають з середи. Наразі ж за кілограм печериць на ринку там просять 34 гривні.

«Щоб погода впливала на ціну, має бути більше 30 градусів. Втім, якщо буде мало грибів ― вартість не впаде. Два тижні тому теж була спека, а грибів не було ― ціна трималася. Передумов, що зараз впаде, ― не бачу», ― зауважив виробник з Тернопільщини.

За матеріалами: Агравері.

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!