EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Ціни на основні олійні культури продовжують зростати

25 октября 2017 - Администратор

Впродовж минулого тижня ціни на ринку основних олійних культур - соняшника, ріпаку та сої - продовжили зростати.

Про це йдеться в інформаційному бюлетні «Аграрного союзу України».

Так,на ринку соняшника на умовах поставки EXW-елеватор ціни прибавили 100 грн/т, на СРТ-завод +200 грн/т, експортні ціни змін не зазнали. Пропозиції насіння на ринок поступають в доволі обмеженій кількості, при цьому попит залишається високим.

На ринку соняшникової олії ціни знизились на 5-10$/т на умовах поставки FOB (порти Чорного моря), на європейському ринку олійні ціни додали 2$/т.

На поточному тижні на ринку соняшника очікується переважно зростаюча тенденція.


На ринку ріпаку ціни додали 200 грн/т (верхня цінова межа) на умовах поставки СРТ-порт. Попит на ринку залишається високим. Прогнозується, що поточного тижня ціни на ринку ріпаку знаходитимуться в межах досягнутого рівня.

За минулий тиждень ціни на українську сою продовжили збільшуватись. Так, на умовах EXW-елеватор ціни додали 100 грн/т, на СРТ-завод ціни залишились на минулому рівні, на українському FOB і +8-+10$/т.

Підтримуючим чинником виступили ріст цін на світовому ринку сої, підвищений попит, обмеженість пропозиції та валютні коливання. Враховуючи тенденції світового ринку та низькі показники врожайності сої в країні очікується подальший ріст цін.

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!