EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Депутати додатково вимагають 3 млрд грн для агросектору

5 октября 2016 - Администратор

Народні депутати, члени Аграрного комітету Верховної Ради України офіційно звернулися до голови бюджетного комітету ВРУ Андрія Павелка з проханням збільшити у держбюджеті на наступний рік видатки на підтримку аграрної галузі.

Про це повідомив народний депутат України Олег Кулініч на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

«Проектом держбюджету на 2017 р. на програми підтримки агросектору передбачається виділити 4,5 млрд грн, але ми вважаємо цю суму замалою. Тож недофінансовані програми в аграрному секторі запропонували збільшити ще майже на 3,3 млрд грн», — зазначив він.

Зокрема, за його словами, додатково 1,2 млрд грн пропонують пустити на здешевлення кредитів для малих та середніх підприємств агросектору, адже на зазначені цілі у проекті закладено лише 300 млн грн, ця сума абсолютно не відповідає потребам аграріїв. 500 млн грн пропонують також передбачити на бюджетну програму «Фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі на умовах фінансового лізингу».

«У той же час держпідтримку галузі тваринництва закликаємо збільшити додатково на 363,3 млн грн – до 573,3 млн грн. Крім того, однозначно треба збільшити фінансування на контроль за особливо небезпечними інфекційними захворюваннями тварин. Адже вже зараз бачимо приклади обмеження експорту вітчизняної продукції тваринництва на міжнародні ринки. Тож видатки на протиепізоотичні заходи пропонуємо збільшити на 202,4 млн грн», — повідомив він.
Також додав, що відсутність державної підтримки лісової галузі у 2016 р. призвела до катастрофічного погіршення економічних показників у лісогосподарських підприємствах Півдня та Сходу України, які за вісім місяців практично доведені до банкрутства. Депутати також пропонують передбачити видатки держбюджету за програмою «Ведення лісового і мисливського господарства, охорона і захист лісів в лісовому фонді» на рівні 700 млн грн (запропоновано збільшити суму на 621,95 млн грн).

«Також вважаємо за потрібне збільшити на 100 млн грн державну підтримку на розвиток молодих садів, виноградників та ягідників. Окрім того, нашими пропозиціями пропонуємо передбачити 150 млн грн на підтримку новостворених сімейних фермерських господарств і 100 млн грн на держпідтримку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів», — підсумував він.

kurkul

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!