EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

ДФС не схвалила спрощення процедури відшкодування ПДВ

28 сентября 2016 - Администратор

Проектний офіс реформ при Міністерстві фінансів запропонував у змінах до Податкового кодексу значно скоротити і зробити прозорим процес автоматичного відшкодування ПДВ. Спрощення процедури «схвалили всі, крім ДФС».

Про це розповіла голова офісу Яна Бугримова.

«Ми запропонували робочій групі абсолютно інший процес. Його, до речі, схвалили всі, крім ДФС. Кожен етап відшкодування буде проходити без затримок, якщо не сказано інше», — зазначила вона.

Яна Бугримова уточнила, що сама процедура не змінюється, але стає абсолютно прозорою.

«Перевірки залишаються, але система буде працювати за принципом noobjection (з англ. — немає заперечень). Зараз кожен етап процесу відшкодування є пропуском на наступний етап. У новій системі сума буде йти на відшкодування автоматом, якщо не були зроблені будь-які дії, здатні цей процес зупинити. Простіше кажучи, якщо протягом терміну, відведеного на перевірку, тобто 30 днів, фіскальна служба не виписала податкове повідомлення про те, що знайдені проблеми в заявленому до відшкодування ПДВ, ця сума автоматично, без необхідності здійснення якоїсь дії з боку інспектора ДФС, йде в Держказначейство на відшкодування», — підкреслила глава Проектного офісу реформ.

ZN.UA

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!