EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Для фермерів можуть створити спеціальний фонд кредитування

14 ноября 2016 - Администратор

Є низка цікавих ідей, які можна реалізувати у разі надходження додаткових 5 млрд грн, наприклад, створення Фонду гарантування кредитів АПК.
Про це заявив в ексклюзивному інтерв'ю Кurkul.com міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий.

«У чому суть? Сьогодні програмою відшкодування кредитних ставок користуються тільки середні та великі виробники. Фермер, якщо хоче взяти позику, стикається з двома проблемами: перший внесок і застава. У нього немає ні першого, ні другого. Що ми пропонуємо? Якщо він хоче взяти 200 тис. грн, щоб побудувати невелику сушку, то Фонд гарантує перший внесок у розмірі 100 тис. грн, і фермер отримує кредит», — зазначив він.
Читати по темі: Тарас Кутовий: Фокус бюджетної підтримки буде направлений на фермерів
Також додав, що на момент, коли він побудує сушку, передає її в заставу банку. Це проектне фінансування, і Фонд отримує свої гроші назад, що дозволяє далі по ланцюжку кредитувати виробника. Якщо фермер збанкрутував, то Фонд виплачує гарантію банку. Міністерства в цій історії немає. Фінальне рішення приймає комерційний банк. Він просто стоїть за спиною у фермера і підкріплює його фінансовими ресурсами.
«На мій погляд, рівень повернення за цими підкріпленими кредитами буде дуже хорошим. А втрати — не більш ніж 5%», — підсумував міністр.

 

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!