Низька вартість курячого філе вітчизняного виробництва робить Україну конкурентоспроможною на ринку ЄС.
Про це йдеться в дослідженні асоціації виробників м'яса птиці "Конкурентоспроможність м'яса птиці в ЄС", передає УНН.
"ЄС є важливим гравцем на ринку міжнародної торгівлі м'ясом птиці. У 2015 році ЄС експортував майже 1,5 млн тонн м'яса птиці вартістю 2,1 млрд євро, у той час як імпорт становив всього 0,811 млн тонн вартістю 2,3 млрд євро.
Високі ставки імпортних зборів захищають ЄС від ввезення м'яса птиці з країн, що не входять до ЄС. Однак, навіть при значних імпортних зборах ціна пропозиції філе грудки з Бразилії і України дорівнює або нижче ціни пропозиції виробників ЄС", - йдеться у повідомленні.
Нагадаємо, найбільшим виробником і експортером курятини в Україні вважається компанія "Миронівський хлібопродукт" з її брендом "Наша Ряба".