EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Економіст: з 2021 може початися процвітання в Україні

23 октября 2018 - Администратор

Економіка України 2019-го сповільнить зростання, але після 2020-го ВВП держави почне наздоганяти країни Східної Європи.

"2018-й - рік невизначеності для інвесторів, для бізнесу - для всіх учасників економіки. Тому зрозуміло, що 2019-го темпи зростання економіки будуть трохи нижчими. Це нормально, тому що політичний ризик дуже великий. Якщо він не виправдається, то 2020-го економіка знову буде рости. Це відображають усі прогнози", - заявив економіст Павло Кухта.

За словами експерта, у другому кварталі 2018-го показники зростання економіки становлять 3,8% ВВП. Це нижня межа норми для України.

"Це нижня планка показника, який дозволяє нам наздоганяти східноєвропейські країни. Між нами утворився великий розрив, тому що вони на початку 90-х провели реформи і 25 років розвивалися, а ми стояли на місці. 4% - це рівень, на який ми повинні вийти та утримувати його як базу економічного зростання, але ми зараз вже майже там".

Крім виборів, ще одним великим ризиком для економіки на наступний рік Кухта назвав пік виплат за зовнішнім боргом України.

"Виплати за боргом створюють ризик макроекономічної нестабільності, стримують інвестиції та економічне зростання. Але з 2021-го ці виплати підуть на спад. Якщо не зробимо помилок до того часу, то будемо стабільно йти курсом реформ та євроінтеграції", - додав Кухта.

businessua

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!