EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Експерти прогнозують зростання рентабельності виробництва продукції тваринництва

23 ноября 2017 - Администратор

У поточному році рентабельність виробництва тваринницької продукції прогнозується на рівні 14,6%, що майже вдвічі перевищить показники 2016 року у 7,7%.

За словами директора Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академіка НААН Юрія Лупенка, цього року прибутковим буде виробництво великої рогатої худоби, свинини, птиці і молока.

Очікується, що - вперше за часів незалежності України - стане рентабельним виробництво м’яса великої рогатої худоби. За попереднім прогнозом науковців, внаслідок різкого зростання цін на внутрішньому ринку його рентабельність у 2017 році може скласти 6,7% проти минулорічного показника у -24,8%.

Зберігатиметься тенденція збільшення прибутковості виробництва м’яса птиці (без промислової переробки). Його рентабельність зросте до 17,3% - майже у 3,5 разу проти 5,0% торік.

Рентабельність м’яса свиней, виробництво якого торік було збитковим (-4,5%), 2017 року складе 13,4%, перевищивши показник 2015 року у 12,7%.

Рентабельність виробництва молока збільшиться до 20,6% проти 18,2% минулого року.

"Внаслідок прогнозованого зростання собівартості яєць на 20% при незначному зменшенні (-2,1%) ціни їх реалізації виробництво цього виду тваринницької продукції 2017 року стане збитковим. Його рентабельність прогнозується на рівні -13,2%. Це перший з 2006 року випадок збитковості виробництва яєць. Тоді його рентабельність склала -6,8%", - зауважив Юрій Лупенко.

При цьому виробництво м’яса овець та кіз стане менш збитковим. Його рентабельність складе -23,8% проти -35,2% 2016 року.

Науковці прогнозують, що рентабельність виробництва вовни зменшиться з -31,8% минулого року до -44,5% 2017 року.

agro-business.com.ua

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!