EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Експортні ціни на ріпак за тиждень втратили 5 $/т

18 октября 2017 - Администратор

В Україні на минулому тижні зросли закупівельні ціни на основні олійні культури – соняшник, ріпак та сою. Так, на умовах поставки EXW-елеватор та СРТ-завод ціни на соняшник додали 200 грн/т.

Про це йдеться в інформаційному бюлетені Громадської спілки "Аграрний союз України".

"Пропозиції насіння соняшника поступають на ринок у доволі обмеженій кількості, при цьому попит залишається високим. Паралельно спостерігається низька якість насіння, тому на поточному тижні на ринку соняшника очікується переважно зростаюча тенденція", - йдеться у повідомленні.

На ринку ріпаку у свою чергу ціни прибавили 100 грн/т на умовах поставки СРТ-порт, експортні ціни натомість втратили 5 $/т під тиском світових тенденцій. Як наслідок очікується, що на поточному тижні ціни на ринку ріпаку знаходитимуться в межах досягнутого рівня.

Що стосується сої, то минулого тижня внутрішні ціни на цьому ринку продовжили зростати. Так, на умовах EXW-елеватор змін не відбулось, на СРТ-завод ціни прибавили 100 грн/т, на FOBі +2-+5$/т.

"Затримка в просуванні збору сої та її низька якість (-15% від показників минулого року) залишаються головними чинниками у формуванні закупівельних цін. Попит при цьому також залишається на високому рівні, тому ціни на сою і далі зростатимуть", - відмічають експерти.

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!