EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

FAO запустило в Україні проект з адаптації сільського господарства до змін клімату

18 октября 2017 - Администратор

FAO розпочало проект, пов’язаний із наданням технічної допомоги Україні з адаптації сільського господарства до змін клімату.

Про це розповів координатор розвитку продовольчої та сільськогосподарської організації FAO в Україні Михайло Малков у інтерв’ю AgroPolit.

Головна мета проекту - розробка пріоритетів у всіх напрямках: і щодо рослинництва, і тваринництва, і ветеринарія, і фітосанітарія. Зокрема під впливом зміни клімату шкідники теж змінюються, відбувається поширення ветеринарних хвороб, зокрема у рибному господарстві, і в лісництві.

«Єдиного підходу не існує. Ми наполягаємо на підході Climate Smart, який є інтегрованим і мультисекторальним, тобто, враховує кроссекторальність екологічних систем», - зазначив Малков.

Він додав, що гармонійне управління різними екологічними системами допоможе покращити ситуацію в сільському господарстві.

«Уявімо певну сільськогосподарську екосистему з умовним зрошувальним каналом. Зрозуміло, що зміни клімату впливають на прохідність цього каналу, тому що його ніхто не чистить, ростуть водорості. На нього впливають стоки з полів, зокрема пестицидів, впливає природна ерозія ґрунту. Гармонійне управління цими екосистемами направлене на збільшення виробництва, на покращення продуктивності праці, при цьому з мінімальною деградацією ґрунту та мінімальними викидами парникових газів», - підсумував Михайло Малков, додавши що у будь-яку ситуацію треба розглядати індивідуально.

agro-business.com.ua

 

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!