EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

ЯБЛУКО ГАНЬБИ: із 20 000 тонн експорту українських яблук лише тонна — якісних

21 марта 2018 - Администратор

Експорт українських яблук лишається дуже невисоким порівняно з потенціалом. Якщо не враховувати поставок до Російської Федерації (формально це експорт до Білорусі) та продажі яблука на переробку до Австрії та Угорщини, то найбільшим покупцем вітчизняного фрукту в поточному сезоні лишається Швеція, повідомляє Українська плодоовочева асоціація на сторінці в Facebook.

За Швецією йдуть ОАЕ, Великобританія, Грузія, Нідерланди та Естонія.

В асоціації акцентують, що Білорусь є найбільшим покупцем українських яблук лише на папері. Якщо рахувати експорт до країн, де якісні параметри яблука важливіші за ціну, то виходить, що ми експортуємо не так і багато. В поточному сезоні це приблизно тисяча тонн.

Разом з тим Україна може вирощувати яблука, що конкуруватимуть з американськими, чилійськими чи італійськими. Для цього є всі умови, варто лише підкоригувати технології вирощування та правильно сортувати, пакувати й просувати наше яблуко на зарубіжних ринках.

Нагадаємо, за останніми даними в поточному сезоні Україні вже експортувала найбільший об’єм яблук за останні 6 років. Тільки з липня по січень відвантажено 21 тис. тонн, половину відправили до Білорусі.

Приблизно 9200 тонн продано до країн ЄС — вдев’ятеро більше, ніж за аналогічний період минулого сезону.

agroday

 

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!