EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Як зміниться контроль за безпечністю продуктів в Україні?

13 июня 2017 - Администратор

У прийнятому Верховною Радою Законі «Про державний контроль, що здійснюється з метою перевірки відповідності законодавству про безпечність та якість харчових продуктів і кормів, здоров'я та благополуччя тварин» (№ 0906) враховано понад 70% зауважень та пропозицій представників бізнесу. На цьому наголосив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа.

«В останні місяці фахівці Держпродспоживслужби вели досить напружену роботу щодо супроводження законопроекту 0906 на всіх рівнях його проходження. У результаті підготовки законопроекту до другого читання понад 70% побажань, висловлених бізнесом щодо законопроекту, були враховані», - зазначив Володимир Лапа.

«Ми розуміємо, що законопроект передбачає додаткові повноваження контролюючого органу, наприклад, у частині здійснення перевірок, і це викликає певні побоювання у суб’єктів господарювання. Однак у тому режимі контролю, у якому ми працювали досі, залишатися не можна – і про це свідчать останні випадки отруєнь та смертей людей. Запропонований підхід, з одного боку, забезпечує ефективність держконтролю, а з іншого - створює достатньо лояльні умови для роботи бізнесу. І ми, як Служба, робитимемо все для того, аби і шляхом відеофіксації, та інших організаційних рішень, які в нас на рівні Служби будуть запроваджуватися, забезпечити повну прозорість і транспарентність роботи Держпродспоживслужби», - наголосив Володимир Лапа.

Голова Держпродспоживслужби додав, що для повноцінного впровадження системи державного контролю безпечності харчових продуктів в Україні та ефективної реалізації Закону 0906 необхідно здійснити серйозну підготовчу роботу та ухвалити понад 40 підзаконних актів.

«Сподіваємося, Президент підпише ухвалений Закон, і ми зможемо відразу ж після його оприлюднення почати роботу над необхідними нормативно-правовими актами. Це дозволить привести українську систему державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів у відповідність до директив та регламентів Європейського Союзу», - додав керівник Служби.

Рекламувати допис

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!