EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Кавові плантації Південної Америки можуть повністю зникнути

2 января 2018 - Администратор

Міжнародна група вчених, досліджуючи перспективи впливу глобального потепління, прийшла до висновку, що вже до середини 21 століття більше 80% сучасних кавових плантацій Латинської Америки можуть зникнути. Про це пише propozitsiya.com з посиланням на expres.ua.

Для того, щоб змоделювати ці зміни вчені вирішили використовувати дані про спостереження 39 видів бджіл-запилювачів на території Південної Америки і кліматичну базу даних WorldClim. В результаті прогноз виявився гіршим, ніж припускали попередні дослідження.
Згідно висновками експертів, 73-88 % територій Латинської Америки стане не придатною для вирощування кави. На думку вчених, з найбільшими труднощами зіткнуться Нікарагуа, Гондурас і Венесуела. І це при тому, що експорт кави є величезною частиною доходів цих країн. Під час дослідження враховувалося не тільки вплив температури на рослини, але і стан бджіл, які запилюють деякі види кави. За оцінками вчених, видове різноманіття бджіл Південної Америки може скоротитися на 65% території континенту. Лише на 4-5% земель можна чекати зростання числа видів бджіл-запилювачів.
Facebook

©Пропозиція

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!