EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Личинки та хвороби вразили частину посівів озимої пшениці та ріпаку

6 ноября 2017 - Администратор

У посівах озимих зернових колосових культур продовжують живитися личинки хлібної жужелиці, які пошкодили 1-4% рослин. Також скрізь на 10-28% обстежених площ, 0,5-6% рослин пошкоджено личинками злакових мух.

Про це повідомила прес-служба Держспоживслужби України.

Як зазначають експерти, проти шкідників за надпорогової чисельності та температури повітря не нижче +5°С озимі зернові у фазі кущіння захищають через осередкові чи всуціль обприскування полів інсектицидами.

Також у жовтні опади сприяли розвитку та поширенню хвороб у посівах озимих зернових культур. Зокрема борошнистою росою на 6-35% площ охоплено 8-16% рослин в осередках Рівненської області. Септоріозом, кореневими гнилями, бурою листковою іржею уражено 0,5-6% рослин. Повсюди на ранніх посівах озимого ячменю 14% рослин охоплено гельмінтоспоріоз.

Переважно в лісостепових та поліських областях на 12-50% обстежених площ озимого ріпаку 1-6% рослин уражено пероноспорозом, борошнистою росою, фомозом, альтернаріозом, білою плямистістю. Осередково в посівах культури помічено слабку шкідливу діяльність капустяної попелиці, хрестоцвітих блішок, несправжніх гусениць ріпакового пильщика та гусениць озимої совки. Для запобігання переростання та покращення перезимівлі рослин у фазу 5-6 листків культури рекомендовано провести обробку дозволеними препаратами.

.agro-business

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!