EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Мінагрополітики та ФАО визначили пріоритети щодо покращення бізнес-клімату та залучення інвестицій в АПК

16 июня 2018 - Администратор

МінАПК та ФАО визначили пріоритети в рамках співпраці щодо покращення бізнес-клімату та залучення інвестицій в АПК

Відбулася зустріч заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Олени Ковальової з представниками міжнародної організації ФАО на чолі зі старшим радником заступника генерального директора ФАО Роберто Рідольфі. Участь у заході взяли старший економіст ФАО Емануель Хідьє, економіст ФАО Дмитро Приходько, фахівець з мобілізації фінансових ресурсів ФАО Магалі Ерранз, координатор програм розвитку ФАО Михайло Малков та представники Мінагрополітики.

Головною метою зустрічі стало визначення пріоритетів зовнішньої співпраці України і ФАО в рамках поліпшення бізнес-клімату, створення і підтримки нових фінансових інструментів та залучення інвестицій в українське АПК.

«Між Мінагрополітики та ФАО підписана Рамкова програма співробітництва на 2016-2019 рр., серед пріоритетних напрямів якої – покращення бізнес-клімату. Мінагрополітики підтримує зусилля ФАО щодо збільшення кількості робочих програм в Україні в сферах підтримки політики, аналізу ринку, розвитку експорту та залучення інвестицій» - зазначила Олена Ковальова.

В рамках зустрічі були обговорені попередні результати співпраці України та ФАО: діалог державно-приватної політики у зерновому, молочному та м'ясному секторах, на які ЄБРР та його клієнти в Україні в 2011-2015 роки інвестували приблизно 1 млрд дол. США, надання технічної допомоги та зміцнення потенціалу у навчанні малих та середніх сільськогосподарських виробників спільно з Сумським національним аграрним університетом.

Розширення технічної допомоги ФАО у підтримці державних та приватних інвестицій буде цілком оцінено в світлі реалізації зовнішнього інвестиційного плану Європейського Союзу.

Довідка:

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) впроваджує в Україні проекти, спрямовані на дотримання фітосанітарного регулювання, реформування системи підтримки сільськогосподарського виробництва, реалізації експортного потенціалу країни, розвитку засад саморегулювання та кооперативного руху, розробки стратегії розвитку систем зрошування, розробки аграрної частини Національного плану дій з адаптації та запобіганню змінам клімату, підтримка сталого розвитку рибництва та безпечності рибних продуктів.

agroreview.

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!