В Україні — найвища частка врожаю кукурудзи, що відправляється на експорт.
Наша країна відправляє на експорт цілих 83% свого врожаю «цариці полів», пише agrarna-pravda.com.
Таких показників не має жоден інший великий виробник цієї культури. Наприклад, Аргентина експортує 70% урожаю кукурудзи, Бразилія — майже 37%, Росія — більше 35%. У решти країн цей показник значно менший. Наприклад, у США експортують тільки 14% вирощеної кукурудзи, а в Канаді — 9%.
Таким показникам сприяє досить висока якість вітчизняної продукції. Водночас кукурудза в Україні використовується в переважній більшості як кормова культура, і особливим попитом в галузі громадського харчування не відзначається, з причини чого більше 80% вирощеного врожаю українські аграрії відправляють на експорт.