EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Медведєв розкрив, які санкції Росія вводитиме проти України

23 октября 2018 - Администратор

Російський прем'єр заявив, що йдеться про обмеження на ввезення українських товарів на територію РФ

Росія має намір ввести додаткові обмеження на ввезення товарів з України, повідомив прем'єр РФ Дмитро Медведєв.

"Йтиметься про те, щоб заборонити певні категорії товарів, які вироблені в Україні для того, щоб постачати їх в РФ", – розповів Медведєв, відповідаючи на питання "Інтерфаксу" про заходи, які готує уряд РФ проти України.

За словами Медведєва, відповідні заходи щодо України, які президент РФ Володимир Путін доручив підготувати уряду, будуть затверджені найближчим часом, а проекти відповідних постанов уже готові.

Також Медведєв додав, що російські санкції проти України носитимутьь персональний характер, а в списку осіб, яких торкнуться спеціальні економічні заходи РФ, увійдуть сотні громадян України: "представники бізнесу та інші люди – це буде залежати від розсуду російської сторони, від тих пропозицій, які сформулює уряд".

Медведєв підкреслив, що "до списку включать українські компанії, юридичні особи, зареєстровані за законодавством України, які так чи інакше контролюються тими громадянами, щодо яких введуть ці санкції".
Раніше на офіційному сайті Кремля опубліковано підписаний президентом РФ указ про спеціальні економічні заходи, які будуть прийняті у відповідь на санкції України проти РФ. Уряду РФ доручено "визначити переліки фізичних і юридичних осіб, щодо яких застосовуються спеціальні економічні заходи", а також "визначити спеціальні економічні заходи, які застосовуються щодо фізичних і юридичних осіб".

Пізніше прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Росія може відповісти на українські санкції "дзеркальними заходами" щодо економіки, фізичних і юридичних осіб.

segodnya.ua

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!