EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Набула чинності Угода про вільну торгівлю з Канадою

1 августа 2017 - Администратор

Сьогодні, 1 серпня, набула чинності Угода про вільну торгівлю між Україною та Канадою.

Угода про вільну торгівлю між Україною і Канадою відкриє безмитний доступ для українських експортерів до 98% ринків товарів. Водночас, з огляду на різний ступінь економічного та соціального розвитку сторони застосовуватимуть принцип асиметричності зобов’язань, що дозволить Україні адаптувати торгівлю з Канадою до нових умов. Відтак, Україна використовуватиме перехідні періоди до повної лібералізації імпортних мит.

Згідно прогнозних розрахунків впровадження в дію Угоди призведе до незначних втрат доходів Державного бюджету, зокрема від скасування ввізних мит приблизно на 1,2 млн доларів США у перший рік дії Угоди. Водночас у середньостроковій перспективі недонадходження можуть бути компенсовані за рахунок ПДВ, а також збільшення притоку прямих іноземних інвестицій обсягом близько 36 млн доларів США протягом трьох років.

Положення Угоди відповідають стандартам СОТ і зобов’язанням сторін в цій міжнародній організації, а також забезпечують поглиблення торговельного та економічного співробітництва, зокрема у частині: торгівлі товарами, правил та процедур визначення походження; сприяння торгівлі; застосування захисних, санітарних та фітосанітарних заходів; зниження технічних бар'єрів у торгівлі; доступу до державних закупівель; захисту прав інтелектуальної власності; електронної комерції; захисту навколишнього середовища; врегулювання спорів тощо.

ІЦ УАК за матеріалами Мінекономрозвитку.

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!