EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Нацбанк затвердив правила округлення сум за розрахунків готівкою

21 марта 2018 - Администратор

Підприємства торгівлі та сфери послуг можуть проводити округлення в чеку суми розрахунків готівкою в бік зменшення при сумі від 1 до 4 копійок або в бік збільшення - при сумі від 5 до 9 копійок.

Національний банк України затвердив правила округлення сум під час розрахунків. Про це у вівторок, 20 березня, повідомляє прес-служба регулятора.

Зазначається, що правила округлення суми готівкових розрахунків в чеку будуть діяти з 1 липня 2018 роки після припинення додаткового карбування в готівковий обіг монет номіналами 1, 2, 5 і 25 копійок.

Так, за відсутності монет номіналами 1, 2, 5 і 25 копійок, підприємства торгівлі і сфери послуг можуть проводити округлення в чеку суми розрахунків готівкою в бік зменшення при сумі від 1 до 4 копійок або в бік збільшення - при сумі від 5 до 9 копійок.

"Національний банк України очікує, що правила округлення будуть застосовуватися справедливо і прозоро для обох сторін розрахунків", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що округлення не проводитимуться під час безготівкових розрахунків.

Нагадаємо, НБУ випустив нові монети номіналом 1, 2, 5 і 10 гривень, які згодом повинні замінити банкноти. Також регулятор прийняв рішення припинити карбувати монети дрібних номіналів в 1, 2, 5 і 25 копійок.

Корреспондент.net

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!