EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Новак: Кабмін штучно знецінює гривню

18 января 2018 - Администратор

В інтерв'ю новинному порталу «24» відомий економіст Андрій Новак заявив, що поки триватиме процес девальвації гривні, буде рости вартість енергетичних носіїв. До того ж, за словами Новака, не варто сподіватися на стабільність гривні при нинішньому складі Кабміну і керівництва НБУ.

Економіст зазначив, що вже протягом двох років немає економічних і фінансових підстав для падіння курсу української національної валюти. «В Україні зовнішня торгівля збалансована, гастарбайтери постійно перераховують валюту, і кожен рік її обсяг дорівнює від 8 до 12 млрд доларів. До того ж, за останні три з половиною роки Україна отримує найбільшу зовнішню фінансову підтримку.

«Уже давно гривня має бути стабільною і поступово зміцнюватися. У зв'язку з цим девальвація гривні штучна. Це дає уряду можливість, по-перше, наповнювати Держбюджет через інфляційний ефект, крім того, задовольняє апетити експортерів, які фактично є головними політичними групами в Україні. Для експортерів чим дорожче іноземна валюта, тим краще. Тому що у них валютна виручка », - зазначає Андрій Новак.

Джерело: replyua.net.

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!