EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Обмеженість пропозицій стримує ціни на ринку пшениці

30 октября 2017 - Администратор

За минулий тиждень ціни на ринку ячменю та кукурудзи продовжували зростати, а от на пшеницю залишились переважно без змін.

Про це йдеться в інформаційному бюлетні «Аграрного союзу України».

Згідно даних експертів, росту зазнали лише ціни фуражної пшениці на умовах поставки EXW-елеватор +50 грн/т. На це вплинуло декілька різнопланових факторів: з одного боку тиск на українську пшеницю чинили світові ринки, нестабільність валют, натомість попит на ринку з боку торгуючих компаній залишається високим як внутрішньо та зовнішньо орієнтовних. Однак пропозицій надходить стримано, і це буде основним фактором на торгах поточного тижня.

Натомість ціни на ячмінь зазнали росту лише на умовах СРТ-порт +50 грн/т. На ринку присутній високий попит, пропозицій не багато, тому очікується збереження існуючих цін з подальшим помірним зростанням.

А от на ринку кукурудзи на умовах поставки на EXW-елеватор та СРТ-порт ціни збільшились на 50 грн/т, а на умовах поставки FOB ціни втратили 1 $/т. Підтримуючим ціни чинником залишається повільне надходження на ринок кукурудзи, низька врожайність та високий попит.

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!