EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

ООН: Прямі іноземні інвестиції в світі впали на 16%

23 января 2018 - Администратор

Скорочення інвестицій обумовлено геополітичними ризиками і різким скороченням інвестицій в економіку США, Великобританії та Росії.

За підсумками 2017 року обсяг прямих іноземних інвестицій в світі знизився на 16% в порівнянні з попереднім роком і склав 1,52 трлн дол.

Про це йдеться в новій доповіді Конференції ООН з торгівлі і розвитку (ЮНКТАД) про світові інвестиції. Її автори аналізують найостанніші тенденції в сфері глобальних інвестицій і оцінюють їхні перспективи, повідомляє прес-центр ООН.

Зазначається, що потоки прямих іноземних інвестицій в країни з перехідною економікою скоротилися на 17% і склали приблизно 55 млрд доларів, в основному, у зв'язку з різким скороченням інвестицій в економіку Росії.

Потоки інвестицій в промислово розвинені країни в порівнянні з попереднім роком знизилися ще сильніше: в країни Європи - на 27% і в країни Північної Америки - на 33%.

Обсяги прямих іноземних інвестицій в країни, що розвиваються, залишалися на такому ж рівні, як і торік.

Експерти доповіді припускають, що податкові реформи в США істотно вплинуть на рішення транснаціональних корпорацій, що позначиться на глобальних інвестиційних потоках.

Як повідомляв Кореспондент.net, у 2018 році зростання світового ВВП складе 3,9%, що більше від минулої оцінки на 0,2%. Такі дані озвучили в МВФ.

korrespondent.net

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!