EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Опитування показало, чого бояться європейські інвестори

1 ноября 2016 - Администратор

Корупційні скандали і ризики дефолтів по облігаціях меркнуть на тлі побоювань щодо розпаду ЄС
Вихід Великобританії з Європейського союзу (Brexit) і потенційний розпад ЄС сприймаються як головна загроза для інвестицій. Про це свідчать результати опитування 83 керівників активами, проведеного на замовлення NN Investment Partners.

Ризики переворотів, дефолтів по облігаціях і корупційних скандалів у країнах, що розвиваються бліднуть на тлі загрози, що нависла над розвиненими державами, зазначає агентство Bloomberg.
Проте, це не означає, що політична нестабільність на Філіппінах, в ПАР і в інших країнах не є приводом для занепокоєння інвесторів.
"Важливий не рівень абсолютного ризику, а то, як ризики переміщуються вгору або вниз за шкалою. У Європі ризики, безсумнівно, наростають, в той час як у країнах, що розвиваються економік вони більш стабільні", – вважає аналітик NN Investment Partners Патрік Мунен.
Ринки акцій економік, що розвиваються, з початку поточного року збільшилися на 14%, повідомив Мунен.
Brexit є головною проблемою для половини міжнародних інвестфондів, свідчать результати проведеного в серпні опитування.
У грудні приблизно третина респондентів говорили, що найбільші побоювання у них викликає загроза кризи ринків, що розвиваються. Зараз частка цих інвесторів знизилася до 25%.
Настрої інвесторів відображаються на потоці грошових коштів, зазначає агентство Bloomberg. Орієнтовані на ринки, що розвиваються облігаційні фонди минулого тижня зафіксували приплив інвестицій сімнадцятий тиждень поспіль, наводить дані Bank of America Global Research.
За прогнозами Міжнародного валютного фонду, в 2017 році економіки країн, що розвиваються виростуть на 4,6%, в той час як економічний підйом в розвинених державах складе всього 2,8%.
segodnya.ua

 

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!