EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Озимі зернові культури відстають в фазовому розвитку

31 октября 2017 - Администратор

Агрометеорологічні умови третьої декади жовтня на більшій частині території країни складалися сприятливо для посіяних озимих культур. Вони були забезпечені достатнім й оптимальним зволоженням ґрунту і температурним режимом близьким до оптимуму для початкового росту та розвитку.

Швидке наростання ефективного тепла активізувало вегетацію рослин й сприяло швидкому проростанню зерна, утворенню сходів та початку кущіння. Такі умови були надзвичайно важливі, адже в цьому році більше половини посівів засіяно після закінчення кліматично обгрунтованих оптимальних строків сівби озимих культур. Станом на 25 жовтня відставання у фазовому розвитку озимих оцінюється в 1,5-3 тижні щодо середніх термінів, повідомляє УкрАгроКонсалт.

Пшениця озима, посіяна після непарових попередників, характеризується менш інтенсивним розвитком в порівнянні з рослинами, розміщеними по чорному пару. Так, у пшениці раннього строку сівби (5 вересня) висота рослин становить 14-16 см, а кількість пагонів дорівнює 2-3. У озимих, посіяних 25 вересня, ці показники становлять, відповідно, 12-14 см і 3 листка, а у посівів 2 жовтня - 10-12 см і 2 листка. Пшениця озима, посіяна 10 жовтня, в даний час знаходиться в фазі повних сходів і має висоту рослин 3-4 см.

Детальніше про стан посівів та хід посівної/жнивної кампанії в країнах Чорноморського регіону читайте в розділі "Он-лайн доступ на сайт" від УкрАгроКонсалт.

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!