EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Парламент ухвалив законопроект про приватизацію держпідприємств

18 января 2018 - Администратор

Закон прийняли із поправкою про можливість захисту інтересів інвесторів за англійським правом
Верховна Рада підтримала в цілому законопроект про приватизацію державних підприємств.

Закликати депутатів до голосування прийшов прем’єр-міністр Володимир Гройсман. За його словами, закон необхідний, оскільки наразі найбільший сектор корупції - це державні підприємства.

"Цей закон дає можливість створити десятки тисяч робочих місць та умови для економічного зростання", - зазначив Гройсман.

У проекті закону було понад 700 правок. Раніше в.о. глави Фонду державного майна Віталій Трубаров зазначив, що новий закон встановлює 12 місяців для об'єктів великої приватизації та п'яти місяців - для малої.

"Якщо вартість активів підприємства перевищила 250 млн грн за останній - це об'єкт великої приватизації, яка буде проходити виключно на електронних платформах", - зазначив він.

Зазначимо, Кабінет міністрів України планує отримати від приватизації державного майна у 2018 році 22,5 млрд грн.

Нагадаємо, надходження в державний бюджет України від приватизації державного майна у 2017 році склали 3,376 млрд грн (19,7% від плану в 17 млрд).

11 жовтня Фонд держмайна України затвердив терміни продажу пакетів акцій ряду підприємств, в тому числі Одеського припортового заводу, Донбасенерго, Одесаобленерго і Сумиобленерго.

ipress.ua

 

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!